Tweedehands PS4 kopen? Sony heeft voor consumenten die en nieuwe PlayStation 4 qua prijs eigenlijk te duur vinden een ‘Graded PS4’ uitgebracht. Ook wel een Refurbished PS4 genoemd. Dit is dus een tweedehands PlayStation 4 die hooguit wat lichte gebruikerssporen kan bevatten, maar verder intern volledig is getest en is nagekeken op alle onderdelen. Sony geeft deze tweedehands PlayStation 4 zelfs 12 maanden fabrieksgarantie. Deze tweedehands PS4 (500GB) is momenteel verkrijgbaar bij:

tweedehands ps4 kopen

Tweedehands PlayStation 4 kopen?

Op veel tweedehands platformen bieden veel personen hun tweedehands PS4 aan, zoals op Marktplaats.nl. Deze tweedehands PlayStation 4 consoles zijn echter niet goed gecontroleerd of deze inderdaad nog goed werken, en je zal de verkoper enigszins op zijn of haar blauwe ogen moeten geloven. Het is dan ook belangrijk om op bepaalde zaken te letten wanneer je op een tweedehands website een gebruikte PlayStation 4 aanschaft. Nog beter is om bij een webwinkel een ‘Refurbished PS4’ aan te schaffen. Verschillende websites bieden deze tweedehands PlayStation 4 consoles aan, die volledig gecontroleerd zijn door Sony en vervolgens weer worden verkocht. Bij de aanbieders krijg je zelfs 12 maanden fabrieksgarantie bij de PS4, wat natuurlijk een enorm belangrijke factor is om een officieel gecontroleerde tweedehands PS4 te kopen in plaats van een tweedehands PS4 op bijvoorbeeld Marktplaats.

Kies je niet voor de ‘veilige optie’ om bij één van de genoemde aanbieders bovenaan deze pagina een tweedehands PS4 met fabrieksgarantie te kopen, maar toch op bijvoorbeeld Marktplaats direct van een particulier te kopen, dan geven wij je de volgende punten mee waarop je kunt letten.

Gebruikte PS4 ophalen of laten verzenden

Logischerwijs raden wij ten strengste af om een tweedehands PS4 te laten verzenden door een particulier. Je wordt op bijvoorbeeld Marktplaats sneller opgelicht dan je denkt, zeker bij de populaire PS4. Ook kun je de PS4 niet goed testen, en wanneer er inderdaad defecten aan de PS4 blijken te zitten is het vaak niet meer mogelijk om de PS4 terug te sturen. Het gevolg is dan dat je de tweedehands PS4 moet gaan laten maken bij Sony, wat een flinke financiële tegenvaller kan betekenen. Ook ligt natuurlijk oplichting op de loer. Enkele honderden euro’s overmaken om er daarna van uit te gaan dat de verkoper het opstuurt, is spelen met vuur. Ga dan ook altijd langs bij de particulier zelf en check uitvoerig of de tweedehands PlayStation 4 volledig functioneel is. Test enkele games, test de controllers grondig en kijk of dat PS4 nog in een goede staat is.

Garantiebewijs

Bovenaan deze pagina vind je enkele aanbieders waarbij je 12 maanden fabrieksgarantie krijgt bij de aankoop van een tweedehands PlayStation 4. Wanneer je toch op Marktplaats koopt, is het verstandig om voor een gebruikte PS4 te gaan waarbij een kassabon of factuur wordt geleverd. Ook het garantiebewijs moet er bij zitten. Vraag hier dan ook altijd naar en check bij de verkoper thuis of al deze papieren in orde zijn. Mocht er iets stuk gaan bij de PS4, dan kun je met deze bewijzen het altijd nog laten maken wanneer er nog garantie op zit. Op deze manier weet je ook direct of de leeftijd van de PS4 inderdaad wel klopt, omdat je op de bon kunt zien wanneer de PS4 is gekocht.

Andere aandachtspunten

Wil je wellicht een tweedehands PS4 kopen, waar moet je dan verder op letten? Wanneer een verkoper alleen een PS4 aanbiedt, moet je alert zijn. Waarom zou iemand zijn tweedehands PS4 verkopen en geen spellen/games aanbieden bij de verkoop van hun PS4? De kans op een oplichter is in dit soort gevallen dus groter. Iemand die meerdere games bij zijn of haar PS4 aanbiedt lijkt reëler. Een ander aandachtspunt is uiteraard de gebruikerssporen. Werkt de controller nog naar behoren en reageert deze snel en correct op jouw als gamer? Check ook dit uitgebreid bij de verkoper. Bekijk ook naar grote deuken en de plekken van de schroeven, ziet het er uit alsof de PlayStation 4 is geopend in het verleden? Dan is het beter om de tweedehands PS4 niet te kopen, want wanneer iemand de PS4 zelf heeft gerepareerd dan vervalt de garantie.

Tweedehands PS4 kopen: Doe het bij een officiële webwinkel

Concluderend kunnen we stellen dat er veel haken en ogen zitten aan het aanschaffen van een tweedehands PS4 via bijvoorbeeld Marktplaats. Je kunt opgelicht worden, hebt vaak geen garantie meer en je kunt in een korte test nooit alle gebreken ontdekken mocht die aanwezig zijn. Wij raden dan ook aan om bij de aanbieders of webwinkels bovenaan deze pagina, een gebruikte en tweedehands PS4 te kopen. Je krijgt hierbij gewoon 12 maanden fabrieksgarantie, en de PS4 is volledig gecheckt op functies en onderdelen zijn door Sony vervangen waar nodig. Om deze redenen wordt het vaak ook wel een ‘Refurbished PS4’ genoemd. ‘Refurbished’ staat dus voor ‘opgeknapt’, en dat is in dit geval dus officieel gedaan door Sony zelf.

Uiteraard is het altijd het beste om enkele tientjes meer neer te leggen voor een nieuwe PS4. Een nieuwe PlayStation 4 kopen kun je ook voordelig doen middels een PS4 bundel, die wij op PS4-kopen.com voor jou uiteenzetten. Kijk dan ook snel op onze homepage om alle PS4 bundels en PlayStation 4 aanbiedingen te bekijken!

Tweedehands PlayStation 4
3 (60%) 2 votes