PS4 PRO kopen? De PlayStation 4 PRO kopen is vanaf nu mogelijk! Je kunt de PS4 Pro kopen bij de goedkoopste aanbieders die wij op deze pagina uiteenzetten:

PS4 Pro kopen kan het beste bij:

# Aanbieder# Prijs# Direct bestellen
Mediamarkt€ 388,-Bestel nu!
Bol.com€ 389,-Bestel nu!
Coolblue€ 399,-Bestel nu!

Wees snel want OP =OP voor de releasedatum!

PS4 pro kopen

Aanvankelijk werd gedacht dat de naam van de nieuwe krachtigere console van Sony de PS4 ‘Neo’ of ‘4K’ zou heetten, maar niets is minder waar. Sony onthulde de ‘PS4 Pro’, die onder ontwikkeling was onder supervisie van Mark Cerny, die ook verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de huidige console. De PS4 Pro is een geweldig krachtige versie van de huidige PS4, die zelfs 4K- en HDR-ondersteuning biedt. 4K spreekt voor zich en leidt tot fantastisch mooie graphics op beeld, HDR zorgt er daarnaast voor dat zowel contrast als kleur significant verbreed worden op het scherm. Dit leidt er toe dat lichte beelden nog ‘lichter’ kunnen worden en donkere beelden nog ‘donkerder’ kunnen worden. Het eindresultaat: verbluffende graphics met nóg meer diepte die we nog nooit eerder gezien hebben.

PlayStation 4 Pro kopen: vanaf wanneer?

De PS4 Pro prijs bedraagt 399 euro voor het basismodel, met daarbij dus één controller. De PS4 Pro kopen is mogelijk vanaf november 2016, al is het nog niet duidelijk wanneer de console precies in Nederland wordt gelanceerd. Dit is dus dezelfde prijs als de introductieprijs van de PS4 in november 2013. De PlayStation 4 Pro kopen is verstandig wanneer je gaat voor de allerbeste graphics; het bevat zeer krachtige hardware en is ook een stuk dikker dan de PS4 Slim omdat er een uitgebreidere koeling nodig is voor de topprestaties die de console moet leveren. Vanaf 1 oktober ondersteunen alle games de PS4 Pro, zo is de afspraak van Sony met alle game-ontwikkelaars. Overigens zien de games er geweldig uit op de Pro. Tijdens de presentatie werden beelden getoond van Spider-Man, Rise of the Tomb Raider en Watch Dogs 2, die er allemaal bijzonder goed uitzien op de PS4 Pro.

PlayStation 4 Pro kopen

Waarom de PS4 Pro? Prachtige graphics voor zowel games als video’s!

Om de krachtig en schoonheid van de PlayStation 4 Pro te demonstreren, kun je hieronder twee video’s bekijken waarin beelden te zien zijn van games die op de PS4 Pro zijn afgespeeld. Let op: zet de kwaliteit op de hoogst mogelijke stand in YouTube voor de beste beelden. Overigens zal er een nieuwe Youtube- en Netflix app gelanceerd worden met de komst van deze krachtige console. Deze apps bieden ondersteuning voor 4K en HDR, zodat ook video-content op de beste mogelijke kwaliteit bekeken kan worden via de Pro. 4K en HDR is dus niet alleen gelimiteerd tot games, maar ook apps bieden ondersteuning voor deze beeldkwaliteit.

Ondersteuning voor de PlayStation VR

Uiteraard biedt de Pro ook de beste ondersteuning voor de PlayStation VR games die in oktober 2016 speelbaar zijn. Volgens Mark Cerny, lead architect bij Sony, biedt de PlayStation 4 Pro verbeterde ondersteuning voor PlayStation VR. Je kunt tijdens de virtual reality-ervaring genieten van beelden met de hoogste scherpheid alsook framerate.

1080p voor zowel Remote-play als Share-play

Met de huidige console is Share-play en Remote-play alleen nog mogelijk in 720p. Maar met de PS4 Pro zal dit mogelijk zijn in 1080p, wat direct tot een duidelijk merkbare verbetering leidt.

Overige kenmerken van de PS4 Pro zijn een driedelige USB-aansluiting (USB 3.1, Super-Speed), een gewicht van 3.3KG (zwaar!) en een harde schijf van 1TB. Het bevat 8GB aan GGDR5 geheugen en een X86-64AMD “Jaguar” processor van 8 cores. Het bevat verder een AMD Radeon chip als GPU, in staat tot 4.20 TFLOPS.

Volledige specificaties

 • Processor: Custom-chip single Processor
 • CPU: x86-64 AMD “Jaguar,” 8 cores
 • GPU: 4.20 TFLOPS, AMD Radeon™ based graphics engine
 • Geheugen: GDDR5 8GB
 • Geheugenopslag: 1TB
 • External dimensions: Approx. 295×55×327 mm (width × height × length)(excludes largest projection)
 • Gewicht: Approx. 3.3 kg
 • BD/DVD Drive: BD × 6 CAV, DVD × 8 CAV
 • Input/Output: Super-Speed USB (USB 3.1 Gen.1) port × 3, AUX port × 1
 • Netwerk: Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T)×1, IEEE 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth® 4.0 (LE)
 • Power: AC 100V, 50/60Hz
 • Power consumption: Max. 310W
 • Temperatuur: 5ºC – 35ºC
 • AV Output: HDMI out port (supports 4K/HDR) DIGITAL OUT (OPTICAL) port

PLayStation 4 pro kopen

PlayStation 4 Pro: Uitgebreide informatie

De PlayStation 4 is inmiddels vele huiskamers binnen getreden als de nieuwe gameconsole. Sinds eind 2013 heeft de PS4 de wereld veroverd met zijn hoge beeldkwaliteit en natuurlijk het fraaie uiterlijk van de console zelf. De next-gen console van Sony biedt overigens meer dan alleen een spelcomputer. Met de PlayStation 4 kun je ook Blue-ray dvd’s afspelen, samen met diverse app’s zoals Netflix. De PlayStation is daarmee steeds meer een media entertainment installatie aan het worden en de verwachting is dat, door de online mogelijkheden van de console, deze integratie met andere media en entertainment kanalen alleen maar zal toenemen.

Waar de voorganger van PS4, de PlayStation 3, 7 jaar trouwe dienst heeft gedaan, is er bij Sony inmiddels alweer wat nieuws onder de zon. Er wordt op internet al lang gespeculeerd over een upgrade van de huidige PS4. Tot voor kort werd dit de PlayStation 4 Neo genoemd. Sony heeft nu bevestigd dat 10 november de PlayStation 4 Pro uitgebracht gaat worden. Waarom de naamswijziging heeft plaats gevonden is niet bekend maar in feite is deze uitvoering een opgevoerde versie van de standaard PlayStation 4 met een GPU die ruim twee keer sneller is dan bij de originele PS4. Dit is een unicum in het bestaan van PlayStation. Bij de vorige consoles is er meestal wel een nieuwe versie uitgebracht na een aantal jaren, maar dit zijn meestal lichtere, en uitgeklede versies van de originele console. Met de PS4 Pro introduceert Sony dus voor het eerst een gameconsole die krachtiger is dan het origineel. Wil je de PlayStation 4 Pro kopen, dan zal deze €399 gaan kosten.

PS4 Pro controllers

Verschil met de PlayStation 4 Slim

Het is natuurlijk heel mooi dat Sony met een nieuwe versie van de PS4 komt, maar zitten we daar eigenlijk wel op te wachten of is het gewoon een slimme marketingtruc om meer consoles verkocht te krijgen? Dat is nog wat lastig te zeggen aangezien de PS4 Pro pas in november uit komt, maar er zijn inmiddels wel technische specificaties bekend. Laten we dus eens kijken of een PS4 Pro Kopen zinvol is. Een PS4 Pro kopen kost je immers toch €399. Allereerst heb je de processor. Dit is een gloednieuwe AMD processor die, naar eigen zeggen van Sony, twee keer zo snel is als de processor in de huidige PS4. Ook de CPU van de nieuwe console krijgt een upgrade, hoe is nog niet bekend aangezien ook de PS4 Pro gebruik zal gaan maken van de AMD Jaguar CPU die momenteel ook al wordt gebruikt in het standaard model. Wel wordt de PlayStation 4 Pro standaard geleverd met een harde schijf van 1 Terabyte. Daarbij is Sony zich bij de PS4 Pro nog meer gaan richten op het integreren van social media en andere apparatuur die compatibel is met de PlayStation 4. Zo wordt de Wifi verbeterd en kun je straks kiezen voor een 2,4-GHZ of zelfs 5-GHZ modus om je breedband verbinding mee te ondersteunen. Aan de achterkant van het apparaat is een extra USB poort toegevoegd zodat je extra apparaten zoals de PlayStation VR.

PlayStation 4 Pro

Gamen in 4K

Wat echter een grote verandering is en waarmee Sony zich echt gaat richten op de graphics van de toekomst is dat de PlayStation 4 Pro spellen op 4K televisies kan afspelen. Dat betekend spellen met een veel betere beeldkwaliteit en een zeer soepel spelverloop. Je moet hiervoor dan natuurlijk ook wel een televisie hebben met een 4K mogelijkheid. Het voordeel is wel dat je de games van de PlayStation 4 ook gewoon op de Pro kunt blijven spelen en ook nieuwe spellen zullen gewoon voor de PS4 uitgebracht gaan worden, alleen dan met een extra toevoeging waardoor je de spellen op maximale kwaliteit kunt spelen op de PS4 Pro. Nu lijkt dit misschien geen grote verandering, en zeker niet omdat de meeste mensen helemaal geen televisie hebben die 4K ondersteund. Daar is ook een goede reden voor want een 4K tv kan behoorlijk duur zijn. Wat Sony echter doet is de kwaliteit van gamen garanderen wanneer deze nieuwe tv’s beter betaalbaar worden. Hier moet nog wel even een kanttekening bij geplaatst worden. Veel spelontwikkelaars hebben namelijk nog geen spellen uitgebracht die in 4K en daar is een reden voor. Om dat uit te kunnen leggen is het eerst belangrijk om te weten wat 4K nou eigenlijk inhoudt. 4K wordt overigens door sommige fabrikanten ook wel Ultra HD of afgekort UHD genoemd. Op dit moment hebben de meeste mensen een televisie die Full HD ondersteunt. Full HD heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Een televisie met 4K ondersteuning heeft echter een resolutie van maar liefst 3840 x 2160 pixels. De resolutie van een 4K tv is dus vier keer hoger dan die van een Full HD televisie, vandaar de naam 4K. Deze zeer hoge resolutie geeft echter problemen omdat het draaien van een game op een dergelijke resolutie een erg zware belasting is voor de videokaart van de PlayStation 4 waardoor een spel tijdens het spelen kan gaan schokken of helemaal vast kan lopen. Hoewel Sony nu dus met een PlayStation op de markt komt die deze enorme resolutie aan kan, hebben de meeste ontwikkelaars zich nog steeds gericht op het 1080p Full HD formaat en zullen games die zich op de hogere resolutie richten waarschijnlijk nog even op zich laten wachten.

PS4 Pro

Moet ik dan wel een PS4 Pro kopen?

Dat ligt aan de eisen die je stelt aan je game-systeem. Voor veel casual gamers zal de standaard PlayStation 4 voorlopig voor voldoende vertier zorgen. Het is echter niet zo dat de PS4 Pro je niets te bieden heeft. Allereerst omdat je met de PlayStation 4 Pro een console voor de toekomst in huis haalt. 4K televisies zijn in opkomst en bovendien kijken mensen al jaren films in 4K in de bioscoop. Net als bij iedere nieuwe technologische ontwikkeling is het verkleinen van de technologie een van de laatste stappen voordat de techniek geadopteerd wordt door het grote publiek. Dat deze stappen nu gezet worden betekend dat een betaalbare 4K tv niet lang meer op zich laat wachten en zodra dit gebeurt zullen spelontwikkelaars zich ook meer en meer gaan richten op spellen die in 4k kunnen worden gespeeld.

Het is echter niet zo dat de power van de PS4 Pro alleen maar tot zijn recht komt op een 4K televisie. De nieuwe console kan door zijn krachtige processor een veel mooier beeld genereren en doet dit op een hogere framerate, waardoor je spellen in de allerbeste kwaliteit kunt spelen. Wat voor gamers voor wie alleen het beste goed genoeg is ook interessant is, is dat de zwaardere PlayStation standaard een ondersteuning biedt voor HDR. HDR staat voor High Dynamic Range en is een toepassing die bij praktisch alle moderne tv’s is ingebouwd. Deze toepassing zorgt ervoor dat het kleurenspectrum en het contrast op je tv wordt vergroot waardoor je een meer realistisch en gedetailleerder beeld op je scherm krijgt. Hier kun je op termijn overigens ook met de standaard PS4 gebruik van gaan maken middels een firmware update. Wanneer deze update gepland staat is echter nog niet bekend.

PS4 Slim vs Ps4 Pro

Groter en zwaarder

Al die uitgebreide hardware die is toegevoegd aan de console maakt de PS4 Pro niet alleen zwaarder wat betreft de technische specificaties maar ook het apparaat zelf is een stuk groter geworden dan zijn kleine broeder. Hier worden een aantal cijfers genoemd om de PS4 Pro te vergelijken met het origineel. De PlayStation 4 Pro heeft een afmeting van 295 x 327 x 55 mm wat hem een stukje groter maakt dan de PS4 en PS4 Slim. De outputresolutie van de grotere console ondersteund dus ook 4K en HDR waar de originele PS4 alleen 4k ondersteund bij het afspelen van video’s en HDR pas zal ondersteunen na een firmware update. De CPU is in beide consoles hetzelfde. Beide systemen maken gebruik van de AMD Jaguar x86-64 8 core. De GPU is echter wel veranderd. Beide consoles beschikken weliswaar de AMD Radeon als GPU, maar waar de PS4 het moet doen met 1,84 TFLOP’s, heeft de PlayStation 4 Pro er ruim twee keer zoveel met 4,2 TFLOP’s. Waarom is dit belangrijk? TFLOP staat voor Tera Floating Points Per Second. In gewoon Nederlands betekend dat de rekenkracht van en CPU. Meer TFLOP’s betekend dus meer rekenkracht voor de CPU, en dat betekend een snellere console. Hiermee heeft de PS4 Pro dus ook zeker een streepje voor op de PS4. De PS4 wordt standaard geleverd met een harde schrijf van 500GB en deze kan worden uitgebreid naar een harde schijf van 1TB. De PS4 Pro wordt echter al standaard geleverd met deze grotere harde schijf. In de overige specificaties verschilt de PlayStation 4 Pro niet veel van de PlayStation 4. Wat uiterlijk betreft is de PS4 Pro bijna gelijk aan de standaad PS4 maar omdat er meer hardware onder de motorkap zit heeft de zwaardere console een extra laag gekregen. Ben jij er al uit?

PS4 Pro Prijs vs PS4 Slim prijs

Zoals eerder gezegd kan je de PlayStation 4 Pro kopen voor €399, waar de standaard PlayStation 4 inmiddels verkrijgbaar is voor €299. Toen de PS4 echter uit kwam in 2013 betaalde je hier €349 voor dus voor €50 meer krijg je wel een console met behoorlijk meer power. De PS4 is ook nog niet veel in prijs gedaald en zelfs 2e hands kost de console ongeveer hetzelfde als in de winkel. Wanneer je van plan bent om de nieuwe console te kopen maar je hebt de PS4 al in huis dan kun je deze nog prima verkopen zonder daar geld op te verliezen. Het licht er natuurlijk wel een beetje aan hoe je met je console om bent gesprongen. Daarmee is PS4 Pro prijs uitstekend als je na gaat wat je ervoor terug krijgt.

PlayStation 4 Pro prijzen
Op het moment dat de PS4 Pro gelanceerd wordt in november zal deze bij alle aanbieders €399 gaan kosten. Daarmee is de console €50 duurder dan de PS4 was toen die in 2013 uit kwam. De standaard PS4 is in de drie jaar tijd dat hij is uitgekomen met ongeveer €100 gedaald in prijs. Ook voor een 2e hands PS4 betaal je voor een console die goed onderhouden is ongeveer €300. Daarmee is de PS4 Pro niet veel duurder dan zijn kleine broertje maar daar krijg je dan ook wel meer voor terug. De Playstation 4 Pro is groter, twee keer zo snel als de standaard PS4 en het apparaat biedt ondersteuning voor zowel HDR en 4K resoluties. De PS4 zal ook de beschikking krijgen over HDR ondersteuning middels een firmware update maar met de kleinere GPU van de PS4 zal deze console veel meer moeite hebben met het spelen van spellen in deze kwaliteit. Stel dat je een tijdje geleden al een PS4 hebt gekocht en er nu over denkt om de nieuwe Pro aan te schaffen. Mits je je Playstation 4 een beetje netjes hebt gehouden, kun je deze console tegen de €300 verkopen. Je hoeft dan dus in feite maar €100 bij te betalen.

De kosten kunnen echter toch nog behoorlijk oplopen wanneer je echt het onderste uit de kan wil halen bij de PS4 Pro. De console is compatibel met 4K waardoor je games in een zeer scherpte kwaliteit kunt spelen. Je hebt hiervoor echter ook een tv nodig die deze hoge resolutie ondersteund en ondanks dat UHD tv’s een stuk goedkoper zijn geworden, betaal je voor de goedkoopste modellen nog steeds minimaal €500.

PlaySTation 4 pro kopen

PS4 Pro: de console voor de nabije toekomst

De PS4 is nog geen drie jaar oud en is dan ook nog steeds een prima game-systeem. Ter vergelijking, de PS3 heeft ruim 7 jaar trouwe dienst gedaan en de PlayStation 1 en 2 hebben ieder ook ruim 6 jaar meegedraaid. Of de behoefte aan een nieuwe console dan ook echt bestaat houden we hier even in het midden. Wel zijn er altijd gamers die op zoek zijn naar het allerbeste en laten we eerlijk zijn, met de release van de PS4 Pro is dat de allerbeste console die dan verkrijgbaar is. Je betaalt er wel €100 meer voor maar de snellere CPU en de grotere harde schijf bieden zeker mogelijkheden die het game-genot van mensen kunnen vergroten.

Wat de PS4 Pro echter speciaal kan maken is zijn compatibiliteit met 4K. Wat Sony hiermee eigenlijk doet is een vrijbrief geven aan spelontwikkelaars om zich te gaan richten op games die dit aankunnen. De PlayStation 4 Pro biedt mogelijkheden aan ontwikkelaars om next-gen games te gaan maken en nu ook tv’s met 4k in een steeds hoger tempo onze huiskamers binnen komen, ligt hen geen strobreed meer in de weg om hiermee te beginnen. Of dit het moment is om tot de PS4 Pro kopen over te gaan ligt aan de tv die je op dit moment hebt. Bij een redelijk nieuwe tv met HDR ondersteuning kan het extra geld dat je voor de console betaald zeker meerwaarde bieden en daarbij is het natuurlijk altijd prettig als je je games in de hoogste kwaliteit kunt spelen zonder dat je met lagging of andere vertragingen te maken krijgt.

PS4 Pro kopen
3 (60%) 14 votes