Wil je de PlayStation VR kopen? De PlayStation VR wordt dé virtual reality headset van Sony voor de PlayStation 4 en is vanaf nu verkrijgbaar in Nederland. De PSVR heeft een prijskaartje van €329.

# Aanbieder# Prijs# Direct bestellen
Bol.com€ 329,-Bestel nu!
Coolblue€ 349,-Bestel nu!
Mediamarkt!€ 349,-Bestel nu!

PlayStation VR kopen

Wat is de PlayStation VR?

De PlayStation VR is zoals gezegd de virtual reality-bril van Sony, en de VR-bril bij uitstek waarmee je uitstekend kunt gamen. Alle specificaties en toepassingen zullen wij binnenkort op deze pagina voor je uiteenzetten. Tot die tijd kun je ook terecht op de website PlayStation VR Kopen.

De lancering van de PlayStation VR komt steeds dichterbij! Op 13 oktober verwacht Sony de eerst levering met exemplaren naar Nederland en België te vervoeren, die voornamelijk bestemd zijn voor de gamers die op de wachtlijst staan voor een PSVR. Dat de PlayStation VR populair is blijkt wel uit het aantal reserveringen wat halverwege september al gedaan is. Bij Game Mania zijn alle exemplaren uit de eerste levering zelfs al vergeven en kunnen nieuwe klanten zich enkel nog inschrijven voor een tweede levering. Ook bij andere grote retailers gaat het snel met de verkoop van de PlayStation VR.

Wil je ook de PSVR kopen? Doe dit dan nog snel, als je deze nieuwe gadget op 13 oktober als een van de eerste gamers wilt ontvangen!

Wat weten we over de PSVR?

In de afgelopen maanden is steeds meer duidelijkheid gekomen over de nieuwe VR-headset van Sony. Na de introductie van de Oculus Rift en de HTC Vive lijkt de technologie rond de VR-headsets een nieuw hoofdstuk te krijgen met deze gadget. Opvallend is dat de PSVR aanzienlijk goedkoper is dan de Oculus Rift, terwijl de specificaties niet veel van elkaar verschillen. De gadget is voor een prijs van 399 euro aan te schaffen. De PSVR is momenteel enkel nog te gebruiken in combinatie met een PlayStation 4 en bijvoorbeeld niet met een computer of oudere modellen van de console. Waarschijnlijk wordt er ook een mooie aanbieding gelanceerd voor de PlayStation VR in combinatie met de PS4.

Daarbij is het belangrijk om vooraf te beseffen dat je naast de PSVR ook nog een PlayStation Camera en PlayStation Move-controllers nodig hebt om optimaal gebruik te kunnen maken van de VR-headset. De kosten van een PlayStation Camera en twee PlayStation Move-controllers bedragen zo’n 110 euro.

Specificaties van de PSVR

Voornamelijk het verschil in de hardware tussen de PlayStation VR en de Oculus Rift of HTC Vive zorgt ervoor dat deze gadget aanzienlijk goedkoper is. De resolutie van beide headsets bedraagt zo’n 1080 bij 1200 pixels per oog, terwijl de PSVR een resolutie van 960 bij 1080 pixels per oog biedt. Dit is echter voldoende om verzekerd te zijn van een haarscherp beeld tijdens het gamen.

PS4 Pro in combinatie met PSVR

Met de komst van de PS4 Pro nemen ook de mogelijkheden van spelontwikkelaars toe om games te maken die op het randje zitten van wat er op dit moment technisch mogelijk is. Allereerst kun je met de nieuwe console straks games in Ultra HD kwaliteit spelen. UHD kan spellen afspelen op een resolutie van 2160p. Dat is een beeldscherpte die vier keer hoger ligt dan de Full HD resolutie die de meeste moderne tv’s van dit moment aankunnen. Gelukkig worden Ultra HD televisies steeds goedkoper en tegen de tijd dat de PS4 Pro uit komt zullen deze tv’s misschien wel nog goedkoper zijn geworden.

Deze extreem hoge resolutie zal pas echt goed tot zijn recht komen in combinatie met de nieuwe Playstation VR bril. De PS4 Pro heeft een extra USB aansluiting waarmee je de PSVR kunt koppelen aan je console. De PSVR geeft je het gevoel midden in het spel te staan en met de surround sound van de PSVR is de beleving helemaal compleet. Er zijn al een aantal spellen op de markt die je met de Playstation VR kunt spelen maar met de nieuwe PS4 Pro kunnen spellen groter worden en super hoge kwaliteit worden gespeeld. Een van de games die je op deze manier kunt gaan spelen is de nieuwe Final Fantasy. Deze grote RPG heeft een enorme virtuele wereld waar jij als gamer echt in rond kunt lopen. De snelle hardware van de PS4 Pro zorgt ervoor dat je deze spellen zonder vertraging en altijd in de hoogste beeldkwaliteit kunt spelen. Met de komst van de PS4 Pro en de PSVR zal de beleving van games een geheel nieuwe impuls krijgen en kun je echt, bijna letterlijk, helemaal opgaan in je spellen.

PlayStation VR kopen
2 (40%) 6 votes