PlayStation 4 maar liefst 40 miljoen keer verkocht

Het gaat nog altijd uitstekend met de PlayStation 4. Sinds de lancering in november 2013 is de spelcomputer maar liefst 40 miljoen keer over de toonbank gegaan. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die Sony officieel bekendgemaakt heeft.

Consumenten vs winkeliers

Sony meldt dat ze enkele maanden geleden al de 40-miljoenste PS4 hadden geproduceerd en verstuurd hadden naar de winkeliers. Inmiddels zijn deze veertig miljoen exemplaren dus ook verkocht aan consumenten.

Met deze aantallen is de PS4 de snelst verkopende console in de geschiedenis van de PlayStation. In totaal zijn er ook al 270,9 games voor de PS4 verkocht, in een krappe 2,5 jaar tijd.

playstation 4

Sony enorm blij met verkoopaantallen

Sony reageert uiteraard verheugd op de geweldige verkoopaantallen: “We zijn ontzettend dankbaar voor de overweldigende ondersteuning van onze fans en partners over de gehele wereld. Dat heeft ons geholpen bij het bereiken van deze significante mijlpaal van veertig miljoen exemplaren in zo’n korte tijd”, stelt Andrew House, de topman van Sony.

Sony maakte donderdag tevens bekend dat Uncharted 4, de nieuwe actiegame exclusief voor de PS4, maar liefst 2,7 miljoen keer is verkocht sinds de release in mei.

PlayStation 4 maar liefst 40 miljoen keer verkocht
Rate this post
** MEGA DEAL! OP = OP *
PS4 Pro nu voor €388,-!
Bestel hier »